Uzman Klinik Psikolog Tuğba Yavuz'un sitesinde Sosyal Kaygı Bozukluğu ile alakalı bilgilere erişmeniz mümkündür, sitemizde yer alan bu verileri incelemenizin ardından bilgi için whatsapp numaramızıa hemen yazın. Sosyal fobi olarak da bilinen sosyal anksiyete bozukluğu ( kaygı bozukluğu ) genellikle sosyal olunan ortamlarda ortaya çıkan, bu tür ortamlarda aşırı korkuya sebebiyet veren bir türdür. İnsanlarla iletişim kurmakta güçlük çekenler, insanlarla tanışma konusunda güçlük çekenler için büyük bir problem olmaktadır.
Sosyal kaygı bozukluğu bulunan öğrenci, kişi bu durum karşısında oldukça fazla yıpranır. Genelde okul hayatında ortaya çıkan ancak okul hayatına nazaran daha az rastlanan durumların başında ise iş hayatı, aile hayatı gelmektedir. Sosyal fobi daha çok genç yaşlarda ortaya çıkmakta ancak genç yaşlarda bunun tedavisine başlanılmadığında ise ilerleyen yaşlarda yenilmesi daha zor bir hal alınmaktadır.
Sosyal anksiyete bozukluğu ile alakalı günlük olarak kişinin yapacağı aktivitelerin engelleyici boyutta olması gerek okul hayatını, gerekse iş hayatını etkileyecektir. Sosyal kaygı ile ilgili olarak evet sizde bu durum vardır, tedaviye başlayalım diyebilmek için genellikle en çok rastladığımız belirtiler ise aşağıda size sunulmuştur.
* Sosyal ortamlara girildiğinde kişide meydana gelen kalp çarpıntısı, titreme gibi hallerin olması.
* Göz temasından kaçınma durumları.
* Eleştirilmekten korkma, kaçınma durumları.
* Her an izleniyor, yargılanıyor gibi bir hisse kapınılması ve durum sebebiyle başkaları izlerken birşeyler yapmakta yaşanan zorluklar.
* Yabancılar ile sohbet etme, tanışma durumlarında yaşanan kaygılılık.
* Sohbete ilk başlayan olmakta zorluklar.
* Günlük aktiviteler hakkında kendini endişeli hissetme durumu.
* Okullarda, sınıflarda veya işlerdeki grup sohbetlerinden kaçınmak.
* Şirketlerin organizasyonlarındaki sosyal aktivitelerden kaçınma ve endişelilik halleridir.
Sosyal kaygı bozukluğunun bir çok sebebi olabilir. Uzman Klinik Psikolog Tuğba Yavuz bu alanda bir çok danışanına gerek İstanbul'da yüz yüze, gerekse Türkiye geneli Online Terapi hizmetleri ile destek olmuştur. Sosyal fobinin ne kadarı eskiden, genetik veya ne kadarı sonradan ortaya çıktığını tam olarak anlamaya çalışmakta ve ona göre gerekli adımları atmaktadır.
Sosyal Kaygının Bazı Genel Sebepleri
İnsanların beyninde yer alan amigdala, korku ile ilgili olan duygumuzun kontrolü konusunda oldukça önemli bir konumdadır. Doğru çalışan bir amigdalaya sahip olan kişi sosyal denilecek alanlarda, ortamlarda anksiyeteye sebep verecek olan yüksek bir korku tepisi vermez. Sosyal kaygıya neden olacak şekilde yüksek korku tepkisi veren kişilerde aktif amigdala çalışıyor denilebilir.
Kişise var olan kalıtsal özellikler veya sosyal çevre de önemli etkenler arasındadır diyebiliriz.
Bu konu ile alakalı daha detaylı bilgi edinmek ve profesyonel psikologlardan destek almak istiyorsanız hemen web sitemizde yer alan whatsapp hattı veya numaralarımızı arayabilirsiniz.
Uzman Klinik Psikolog Tuğba Yavuz bu alanda size en iyi hizmeti sunacaktır. Terapi seçenekleri ve diğer detaylar için web sitemizde yer alan numaramızı hemen arayın.
Ayrıca kurumsal INSTAGRAM hesabımız üzerinden de psikoloğumuza ulaşabilirsiniz..