Kaygı Bozukluğu ve İş Hayatı ile alakalı merak ettiğiniz hususlar ve diğer detaylara web sitemizden erişebilir ve tüm sorunlarınız için destek almak adına Psikolog Tuğba Yavuz'a ulaşabilirsiniz. Anksiyete iş hayatını etkiler mi? gibi bir sorunun araştırmasında olduğunuzun farkındayız. Bu sorunuzun ve benzeri denebilecek diğer soruların ele alındığı bu içeriğimiz tam da size göre..
Hemen her kesimin yaşadığı bir sorundur kaygı. Kaygılı bir hayatı devam ettirmek önemlidir. Günlük olarak yaşadığımız problemlerle, tehlikeli denilebilecek durumlara karşı hazırlıklı olmamız gerekmektedir. Fakat kaygı bozukluğunun bulunduğu kişilerdenseniz bu sizi daima aşırı korkulu, durumla uygun olmayan endişe halleri söz konusu olacaktır.
Özellikle büyük şehirlerde kaygılı personelin yaşadığı bu durum iş hayatında olumsuz davranışlara sebep olmaktadır. Örneklerle de açıklamak gerekirse mesela ofis partilerinden, ofis toplantı yemeklerinden ve diğer davetler için katılım sağlamamak adına bazı bahaneler üreterek uzaklaşanların sayısı çok fazla olmaktadır. İş hayatındaki uzak duran, kaygılı olan, kendi içinde sorun yaşayan kişilerin yönetimi malesef zor olacak ve bazen bu kişilerin iş akdinin de çok uzun sürmeyeceği bilinir. Kaygılarınızdan uzaklaşmak ve iş hayatında sorun yaşamamak için sizlerde psikolojik destek alabilirsiniz. Kaygı bozukluğu yaşayan kişilerde düşük verimlilik, iş performansına yansıyan kötü performans, uzun süreli işsiz kalma gibi sorunlar maliyet açısından sizi yoracaktır, bu durumlarla karşı karşıya kalmamak için online görüşmeler ile basit bir şekilde çözümlenebilecek bu durumun üstesinden gelebilirsiniz.
Anksiyete durumu ile bugün bir çok insan, bir çok iş insanı gündelik yaşantısında başa çıkmaya çalışmaktadır. Uzman Klinik Psikolog Tuğba Yerli'ye gelen taleplerin bir çoğu iş hayatında yaşadığı sorunların giderilmesi için gerekli adımları atmak istemekte ve kaygılı hallerinden kurtulmak istemektedir. Psikologlar kaygı durumlarının önemli bir bölümünde en sık yüzleşme ister. Yani kişinin kendisi ile, kaygıları ile yüzleşmesi istenir ve kişide yaratılan bu durumun endişe, korku ve rahatsızlığı azalttığı görülür.
İş kaygısını azaltmak ve kontrol edebilmek için herkes gibi sizin de yoğun & stresli bir tempo içerisinde olduğunuzun farkındayız. Bu durumda sizi kaygılı hissetmeye itmektedir. Kaygılı olmanıza sebep olan nedenleri öğrenecek olan psikologlarımız sizi rahatsız eden bu hususların önlenmesine olanak sağlayacak adımları atacağız. Aşırı olan sorumluluklarınız var ise görev alanınızı yeniden düzenleyici adımlar atmanız kaygılı hissetmenize sebebiyet veren durumları azaltacaktır. Bu konuda yöneticilerinizden destek isteyebilirsiniz. Bunların haricinde bizim size önereceğimiz bazı diğer detaylar ise şu şekilde olacaktır;
* İş hayatınızın dışında kendinize vakit ayırın, sevdiğiniz sporları, sevdiğiniz etkinlikleri yapın,
* İş hayatınızın dışında sevdiklerinize zaman ayırın, sevdiklerinizle mutlu olacağınız etkinliklere katılın,
* Hobilerinize daha fazla zaman ayırın,
* Şehrinizdeki sosyal etkinlikleri araştırın ve size keyif verecek etkinliklere katılım sağlayın,
* Eşiniz, dostunuz veya akrabalarınız ile kaygı duyduğunuz konular hakkında konuşabilirsiniz,
* Herşeyin ilk adımı sağlıktan geçer, sağlıklı yaşam, yemek tarzına dönüş yapmaya çalışın,
* Hayattan keyif almaya yönelik ne olduğunu düşünüyorsanız, kendinizi öne yönlendirin.
Unutmayın! Kaygı bozukluğu sizin kişisel bir zayıflığınızın göstergesi değildir. Dünya'mızdaki çevresel faktörlerin ortaya çıkarmış olduğu bir hastalıktır ve bunun detaylarınız Uzman Klinik Psikolog Tuğba Yavuz'a ulaşabilir ve psikolojik destek alabilirsiniz.
Herkesin kaygıya karşın yaşadığı reaksiyon farklı olabilir. İş hayatı ile alakalı yaşanan kaygı bozukluğu durumunda bazı ortak noktalar vardır, bunların en başında kişinin stresli, endişeli oluşu gelir, Psikologlarımızın bu alanda yaptığı bazı araşatırmalar neticesinde karşılaşılan diğer semptomlar ise şu şekildedir; kişinin iş ile ilgili ortaya çıkardığı performanstaki düşüklük, iş kalitesinde azalma, kişiye hizmet verdiği işin sağladığı tatminde olan azalma, kişinin iş becerilerine karşı sağlayacağı hizmet güveninde azalma, iş ile ilgili risk almaktan kaçınmak ve sorumluluk almak istememek, iş hayatına devam etmede yaşadığı güçlük, işe odaklanma sorunları yaşamak, işi ile ilgili yaratıcılık sorunları yaşamak, iş ile ilgili problemleri çözüm karşısında odak sorunları, fikir üretememe ve benzeri becerilerinin kaybedilmesi gibi durumlardır
Daha fazlası için Psikolog Tuğba Yavuz'a incelediğiniz web sitesinde yer alan telefon numarasından veya whatsapp hattından ulaşabilirsiniz.