Uzman Klinik Psikolog Tuğba Yavuz bilgilendirmeye devam ediyor. Sıkça aldığımız sorular arasında yer alan Kaygı Bozukluğu Neden Olur? için bu içeriği hazırladık, hemen inceleyebilirsiniz. Kişinin günlük yaşantısında yer alan olayların sebep olduğu kaygı, stres, endişeli hissetmesi normaldir. Ancak bu ve bunun gibi duygu değişimlerinin çok sık olması ve ileri seviyelerde olması, tedavi gerektiren durumlar arasında olmaktadır. Bu tedavi psikoterapi şekline veya ilaç tedavisi şeklinde olabilir.
Kaygının dozunun artması demek kişide panik atak şeklinde görünmesi veya ani dygu değişimi gibi olayların olması gibi hallerde günlük işlerin aksaması, odaklanamama problemi vb. durumları kapsar. Türkiye'de son senelerde malesef kaygı bozukluğu hususları oldukça sık görünmektedir. Çok geç kalınmadığı sürece genellikle psikoterapi veya ilaç tedavisi ile çözüme ulaştırılan bir durumdur. Uzman Klinik Psikolog Tuğba Yavuz ile anksiyete (kaygı bozukluğu) durumunun belirtilerini azaltmanız veya kontrol altında tutmanız mümkündür. Konu ile alakalı ihtiyacınız olduğu an web sitemizde yer alan whatsapp hattı veya telefon numarası ile psikologlarımıza ulaşım sağlayabilirsiniz.
Online tedavi terapi seçenekleri için bizi aramaktan, randevu talep etmekten asla çekinmeyin.
Anksiyete ( kaygı bozukluğu ) durumunun sebepleri, neden olduğu ile ilgili bilgileri sizlere sunmak isteriz;
Net olarak kaygı bozukluğunun sebebi bilinmemekte ancak yapılan bazı araştırmalar nedicesinde sebebiyet verdiği bazı nedenleri arasında yer alan başlıkları şu şekildedir;
KULLANILAN İLAÇLAR
Uzun süre boyunca kişilerin kullanmış olduğu ilaçların yan etkisi kaygı bozukluğu (anksiyete) olarak ortaya çıkabilmektedir.
BAZI KRONİK HASTALIKLARIN NETİCESİ
Kişide yer alan kalp rahatsızlığı, akciğer rahatsızlığı, diyabet olması durumu, hipertiroidizm ve benzeri hastalıklar kişide anksiyete bozukluğu olmasına neden olabilmekte ve aynı zamanda da bu durumun tetikleyici konumundadır.
STRES
En önemli kaygı bozukluğu tetikleyicisidir diyebiliriz. Bir çok kaygı bozukluğunun en temelinde stres yatar. Kişinin gün içinde maruz kalmış olduğu iş hususları, sosyal yaşamındaki stresli hali, özel yaşantısındaki durumlar uzun süre boyunca anksiyete ( kaygı bozukluğu ) olmasını beraberinde getirebilmektedir.
GENETİK DURUMLAR
Kaygı bozukluğu olan kişilerin yakın akrabalarında, ailesindeki bireylerde yer alması gibi durumlar kişinin kendisinde görünme olasılığını arttırmaktadır.
NÖROKİMYASAL DEĞİŞİM DURUMLARI
Bir diğer anksiyete sebebi olarak da kişilerin beyin sinir hücrelerindeki kimyasal iletişimlerdeki çalışmasında korku, kaygı duygularının kontrollerini kapsar. Beyindeki aksaklıkların oluşumu kaygı bozukluğuna da sebep olabilmektedir.
Konu ile alakalı daha fazla bilgi ve detay için Uzman Klinik Psikolog Tuğba Yavuz'a sitede yer alan numaralardan ulaşım sağlayabilirsiniz.